Thursday, March 20, 2014

Africa Egipt Etiopia Maroc Tunisia shady maples buffet America de Nord Canada Costa Rica USA America


Africa Egipt Etiopia Maroc Tunisia shady maples buffet America de Nord Canada Costa Rica USA America Centrala shady maples buffet America de Sud Argentina Antarctica Asia Cambodgia China India Indonezia Iordania Iran Japonia Malaezia shady maples buffet Myanmar Nepal Rusia Singapore Thailanda shady maples buffet Turcia Vietnam Australia Europa Albania Austria Belgia Bulgaria Cehia Croatia shady maples buffet Danemarca Elvetia Franta shady maples buffet Germania Grecia Irlanda Italia Liechtenstein Lituania Luxemburg Macedonia Malta Marea Britanie Moldova Muntenegru Norvegia Olanda Polonia Portugalia Romania Serbia Slovacia Slovenia Spania Ucraina Ungaria
Cele mai noi oferte în zbor Citeste articolul Sfaturi pentru shady maples buffet calatori Locuri de cazare Trasee Bugete Biblioteca virtuala Revista LumeaMare Concursuri Noutati si oferte Calatorii responsabile shady maples buffet Pe 2 roti
La mulţi ani, Alex! Citeste articolul Povesti din LumeaMare Sarbatori si traditii Targuri si Expozitii Spectacole si Festivaluri Arta si Literatura Intalniri sau Conferinte Sociale si Educative Sport si Sanatate Idei de weekend Opinii
Bucătăria Portugaliei poate fi simplă şi complicată în acelaşi timp. Preparatele sofisticate din restaurantele cu stele Michelin shady maples buffet sau preparate shady maples buffet simple din localul de peste drum te atrag în aceeaşi măsură.
Cine a fost la Poveşti din LumeaMare despre Portugalia a degustat câteva dintre preparatele clasice din bucătăria lusitană. Articolul este destul shady maples buffet de mare aşa că intru direct în pâine. Pastéis de bacalhau
Nu te grăbi, nu trecem direct la dulce. Şi da, tot pasteis se cheamă, doar că este cu peşte (bacalhau=cod). Pentru că discuţia despre neamurile codului e lungă şi pentru shady maples buffet că cel uscat şi sărat se găseşte mai greu pe la noi am ales să folosesc codul de Atlantic ( Gadus morhua ) congelat. Cel proaspăt… să zicem că nu era chiar proaspăt. Textura shady maples buffet şi gustul însă se apropie foarte mult de cel sărat, tradiţional folosit în bucătăria shady maples buffet portugheză.
Fileurile, în jur de 600 g le pui în apă fierbinte şi le fierbi timp de 10 minute. Între timp cureţi un kilogram de cartofi şi îţi vor rămâne cam 800 g, tocmai potriviţi pentru reţeta noastră. Îi pui în apă cu sare la fiert. Te întorci după 30 de minute şi îi scoţi pe o farfurie. Între timp şi peştele este fiert.
Într-o tigaie încălzeşti 4 -5 linguri de ulei de măsline shady maples buffet şi căleşti uşor în el o ceapă tăiată mărunt şi 2 căţei de usturoi timp de 10 minute. Adaugi peştele şi foloseşti o spatulă de lemn ca să îl mărunţeşti. Rezistă timp de zece minute amestecând în tigaie până când peştele e mic, mic şi ia tigaia de pe foc.
Cartofii care s-au răcit acum un pic îi treci printr-o răzătoare fină (nu am vrut să obţin un piure în adevăratul sens al cuvântului). Adaugă peste ei peştele, 1 legătură de pătrunjel tocat şi condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Amestecă shady maples buffet foarte bine şi omogenizează amestecul.
Cu ajutorul a două linguri (pe care le treci prin ulei) formezi pasteis-urile şi le pui în ulei încins. Le întorci şi pe cealaltă parte după ce s-au bronzat pe prima. Aproape gata! Le scoţi din tigaie şi scurgi surplusul de ulei pe hârtie absorbantă. Dacă totul merge bine vei obţine 32 bucăţi pastéis de bacalhau .
O altă variantă, mult mai simplă, este combinaţia dintre shady maples buffet cod şi… năut. Nu ai nevoie decât de acelaşi cod de Atlantic shady maples buffet ( Gadus morhua ) – cam 200 g, 150 g năut, 2 căţei de usturoi, sare, piper şi pătrunjel. Încingi 2 linguri shady maples buffet de ulei în tigaie, adaugi usturoiul ras şi codul tăiat fâşiuţe. Ţine pe foc mediu şi amestecă frecvent. Nu te îngrijora, faci asta doar vreo 3-5 minute. Între timp pasează năutul (am folosit năut de conservă) cu mixerul şi apoi adaugă codul. Totul se amestecă bine până se obţine shady maples buffet o pastă. Foloseşte, dacă amestecul cere, pentru subţiere, şi un pic de apă caldă.
Din păcate la Poveşti am fost preocupat de aranjarea preparatelor aşa că nu îţi pot arăta varianta finală. Sugestia de prezentare: trage pe farfurie o urmă de pesto şi aşează shady maples buffet preparatul peste ea. Serveşte cu un amestec de salată verde, valeriană, spanac tânăr şi rucola, asezonat cu oţet balsamic, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi seminţe de pin.
Mulţumesc pentru inspiraţie lui Fausto Airoldi , a cărui carte proaspăt lansată shady maples buffet ( Cozinha com identidade shady maples buffet ) am luat-o de la festivalul gastronomic Peixe em Lisboa , direct shady maples buffet din mâna autorului. Cartea este foarte bine făcută, cu reţete apetisante, într-o prezentare inedită, bilingvă (portugheză/engleză). Dar poate mai multe despre carte într-un alt articol. Ce zici ţi-ar plăcea să ai un exemplar? shady maples buffet :).
Sincer nu plănuiam să fac aşa ceva. Mi se părea complicat şi încă mi se pare, dar nu pentru că este greu de făcut, shady maples buffet ci pentru shady maples buffet că este greu să obţii aceleaşi texturi cu cele ale preparatului original şi nu oricare ci chiar Pastéis shady maples buffet de Belem . Dacă nu aş fi văzut cum se fabrică, shady maples buffet poate aş fi fost mai liniştit… dar am fost în inima patiseriei din Belem, despre care voi povesti într-un alt articol cald şi dulce ce va urma curând. Pastéis shady maples buffet de nata/Belém shady maples buffet
Nu recomand folosirea aluatului shady maples buffet de foietaj, congelat sau nu, ca

No comments:

Post a Comment